Leeuwenroute: een mooie wandeling met heerlijk bier!

Iedere zondag om twee uur ‘s middags start de Leeuwenroute. U drinkt twee topbieren en hoort een bijzondere en waargebeurde geschiedenis. Daarbij hoort een rondwandeling door de historische binnenstad van Kampen van ongeveer een half uur, waarbij u vijftien leeuwen ontdekt. Tot besluit wachten wij u op met een heerlijke Tripel!

Elke eerste zondag van de maand met begeleiding van een ervaren gids voor €22,50. De overige zondagen wandelt u zelf met de beschrijving in een brochure voor €17,50.

Maak kennis met historisch Kampen op een originele manier! Primeur voor Biermuseum Kampen: in de middeleeuwen woonden er leeuwen in de oude Hanzestad. Biermuseum Kampen heeft dat thema uitgewerkt met een mooie wandeling waarbij u kunt genieten van bijzondere bieren.
Iedere zondag om twee uur bent u welkom in Biermuseum Kampen voor deze speciale route. U begint met het fameuze Amarillo bier van brouwerij De Witte Leeuw. Daarbij krijgt u het hilarische verhaal hoe er ooit aan het einde van de vijftiende eeuw twee leeuwen per trekschuit naar Kampen werden vervoerd. Een waargebeurd verhaal, we verzinnen het niet! 

Wij duiken voor u in de geschiedenis om de mooiste verhalen op te diepen. Met een goed bier erbij wordt het al gauw een geslaagde middag. Voor deze primeur werkt Biermuseum Kampen samen met brouwerij De Witte Leeuw uit Wezep. Nooit van gehoord? Dat vinden zij niet erg, zij blijven graag exclusief. Sinds 2010 brouwt deze ambachtelijke brouwerij haar eigenzinnige bieren.
Brouwerij De Witte Leeuw startte ooit met twee bieren: Amarillo Sun en Hopus Dei. Die twee bieren serveren wij in Biermuseum Kampen mét de Leeuwenroute;. Een wandeling door de binnenstad van Kampen waarbij je vijftien leeuwen aantreft, twee dolfijnen en wie weet… een engel!

Boek hier: